011 / 373-17-34


Šta Vam je najbitnije pri korišćenju prevodilačkih usluga?
Kvalitet prevoda
Poštovanje rokova
Pristupačne cene
Ljubaznost osoblja
Rezultati

Newsletter


Sudski tumači i prevodioci

Italijanski jezik

Overeni prevod izdaje ovlašćeni sudski tumač za italijanski jezik koji prevodi dokument i svojim pečatom overava istovetnost sa originalom. Rok važnosti overenog prevoda je neograničen, svaki overeni prevod se dobija u dva primerka.

Prevodimo i overavamo sve vrste dokumenata – diplome, svedočanstva, izvode iz matičnih knjiga, uverenja, obrasce, formulare, diplome, ugovore, potvrde, rešenja, izjave, odluke, molbe, sertifikate, itd.

dokumenta koja se prevode

Potreban Vam je kvalitetan i pouzdan sudski tumač za italijanski jezik?

Postoje različiti razlozi kada je potrebno prevoditi srpski jezik na italijanski jezik i obrnuto. Bilo da su to lična dokumenta ili možda prevođenje knjiga, koristite profesionalne usluge prevođenja za lične i poslovne potrebe. Možda ćete morati da prenesete važne stvari ljudima koje ste tek upoznali. Možda biste voleli da nekome pišete pismo ili da ga pozovete na događaj. Način na koji počinjete komunikaciju je prvi i ujedno i najvažniji. Usluge prevođenja će vam pomoći na putu ka ostvarenju vašeg cilja. Mi ćemo se pobrinuti da pravilno koristitimo reči i da pretvorimo izvorni tekst u savršenu interpretaciju originala.

Ponekad se biznis mora prekinuti zbog problema u jezičkoj barijeri. Mnogi poslovni ljudi vode svoje poslovanje u stranim državama gde postoji mnogo načina i mogućnosti za rast poslovanja. Prvi cilj za otvaranje novih poslovnih projekata je da se uklone jezičke barijere.

Obratite se našoj prevodilačkoj agenciji. Mi znamo kako se na najbolji način u skladu sa zakonom, prenosi smisao teksta sa italijanskog jezka na srpski ili sa srpskog jezika na italijanski.

Italijanski jezik

Italijanski jezik govori oko 62 miliona ljudi. Službeni je jezik u Italiji, San Marinu, kao I u švajcarskim kantonima Tičino I Griđoni. U Vatikanu je drugi službeni jezik iza latinskog. Dosta je raširen među iseljenicima u Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji. Peti je jezik u svetu koji se uči u školama. Ima sedam samoglasnika, a standardni alphabet sadrži 21 slovo. Standardni italijanski jezik ima toskanski dijalekt iz Firence, Sijene i Pize. Svaka regija je imala sopstveni dijalekt, ali se toskanski na kraju nametnuo. Bio je i ostao međunarodni jezik kulture I ljubavi. Pesnici i pisci su ga vekovima stilizovali kako bi ostao zvučan i pre svega lep jezik. Među najpoznatijima su Dante Aligijeri, Frančesko Petrarka i Đovani Bokačo.