Prevodilac i sudski tumač za italijanski

Sudski prevodilac za italijanski

Vršimo usluge prevođenja svih vrsta dokumenata i tekstova za italijanski jezik, sa overom sudskog tumača ili bez overe. Overeni prevod izdaje ovlašćeni sudski prevodilac za italijanski jezik koji prevodi dokument i svojim pečatom overava istovetnost sa originalom. Rok važnosti overenog prevoda je neograničen, a svaki overeni prevod se dobija u dva primerka. Prevodimo i overavamo sve vrste dokumenata - diplome, svedočanstva, izvode iz matičnih knjiga, uverenja, obrasce, formulare, ugovore, potvrde, rešenja, izjave, odluke, molbe, sertifikate, razno. Postoje različiti razlozi kada je potrebno prevoditi srpski jezik na italijanski jezik i obrnuto. Bilo da su to lična dokumenta ili možda prevođenje knjiga, uvek koristite profesionalne usluge prevođenja za lične i poslovne potrebe. Možda ćete morati da prenesete važne stvari ljudima koje ste tek upoznali. Možda biste voleli da nekome pišete pismo ili da ga pozovete na događaj. Način na koji počinjete komunikaciju je prvi i ujedno i najvažniji. Usluge prevođenja će vam pomoći na putu ka ostvarenju vašeg cilja.

 

Tražite profesionalne prevodilačke usluge za italijanski jezik?

 

Ponekad se biznis mora prekinuti zbog problema u jezičkoj barijeri. Mnogi poslovni ljudi vode svoje poslovanje u stranim državama gde postoji mnogo načina i mogućnosti za rast poslovanja. Prvi cilj za otvaranje novih poslovnih projekata je da se uklone jezičke barijere. Obratite se našoj prevodilačkoj agenciji. Mi znamo kako se na najbolji način u skladu sa zakonom prenosi smisao teksta sa italijanskog jezka na srpski ili sa srpskog jezika na italijanski. Naši sudski tumači i prevodioci će se pobrinuti da pravilno koristitimo reči i da pretvorimo izvorni tekst u savršenu interpretaciju originala. Italijanski jezik govori oko 62 miliona ljudi.

 

Službeni je jezik u Italiji, San Marinu, kao i u švajcarskim kantonima Tičino i Griđoni. U Vatikanu je drugi službeni jezik iza latinskog. Dosta je raširen među iseljenicima u Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji. Peti je jezik u svetu koji se uči u školama. Ima sedam samoglasnika, a standardni alfabet sadrži 21 slovo. Standardni italijanski jezik ima toskanski dijalekt iz Firence, Sijene i Pize. Svaka regija je imala sopstveni dijalekt, ali se toskanski na kraju nametnuo. Bio je i ostao međunarodni jezik kulture i ljubavi. Pesnici i pisci su ga vekovima stilizovali kako bi ostao zvučan i pre svega lep jezik. Među najpoznatijima su Dante Aligijeri, Frančesko Petrarka i Đovani Bokačo.

 

Pretvaramo izvorni tekst u savršenu interpretaciju originala

 

Bogata istorija Italije, prelepa arhitektura i ukusna hrana - sve su to razlozi zbog kojih je Italija jedna od najtraženijih turističkih destinacija na svetu. Da li znate nešto o jeziku koji su govorili poznati italijanski umetnici? Da li ste znali da je italijanski službeni jezik klasične muzike ili da je njegov najstariji tekst stariji od 1000 godina? Italijanski je postao službeni jezik tek od 1861. Kao i drugi romanski jezici, ovaj jezik koristi romanske znakove, ali sadrži pet slova manje od engleskog. Najraniji tekst na italijanskom jeziku je star oko 1000 godina. Italijanski dijalekti mogu biti dramatično različiti jedan od drugog. Standardni dijalekat italijanskog jezika temelji se na toskanskom dijalektu. Međutim, na italijanskom jeziku postoji nekoliko regionalnih dijalekata. Italijanski je službeni jezik klasične muzike.

 

Ako ste ikada videli klasičnu muzičku scenu, verovatno ste naišli na termine kao što su crescendo (glasnije) i forte (glasno), koji svi dolaze iz italijanskog jezika. To je zato što je muzička notacija izmišljena u Italiji tokom renesanse i time postala standardni jezik koji se koristi u klasičnoj muzici. Iako većina italijanskih govornika živi u Italiji, italijanski jezik je takođe zvanični ili službeni jezik u San Marinu, Švajcarskoj, Sloveniji i Vatikanu. Italijanski se ne govori samo u Italiji. Italijanski je takođe drugi najzastupljeniji jezik u Argentini, i ima značajno stanovništvo govornika u Sjedinjenim Američkim Državama. Najduža reč sadrži 29 slova. Najduža reč na italijanskom jeziku je esofagodermatodigiugnoplastica, koja se odnosi na rekonstruktivnu operaciju vezanu za uklanjanje želuca. Bella Italia!!!